zondag 30 maart 2014

Boeken-tips

Heeeey iedereen,

Ik ben een echte lezer =) Ik heb heel veel boeken gelezen. Al toen ik klein was las ik Dolfje Weerwolfje en al dat soort boeken. Nu is het eigenlijk alleen maar ergen geworden :p

Mijn favoriete boeken:

1: Harry Potter !
2: Divergent !
3: The Hunger Games !
4: Twilight Saga
5: Beautiful creatures
6: Het leven van een loser

Harry Potter!! Ja dit is en blijft echt mijn favoriete boeken =) Het gaat over een jongen (Harry Potter) en er is een duistere tovenaar (Voldemort) en die wou toen Harry een baby was hem vermoorden met de vloek des doods, maar dat lukte hem niet maar de ouders van Harry zijn voor Harry gestorven. Hij gaat bij zijn oom, tante en neefje wonen. Harry word daar heel erg buitengesloten. Opeens komt er een brief dat hij naar Zweinstein mag (een tovenaarsschool) en daar komt die aan het einde van het jaar Voldemort tegen. Deel 1 t/m 7 gaan over zijn strijd tegen hem en dat Voldemort dan elke keer lijkt verslagen te zijn maar toch weer terug komt. Deel 7 is het spannende einde. Ik vind deze boeken heel erg leuk! Het zijn in totaal 3052 blz en ik heb die boeken in 3 maanden uitgelezen met een kleine stop van twee weken. Het is in het 1e deel al heel erg spannend. Dat is al heel leuk! Titels:

1. Harry Potter en de steen der wijzen
2. Harry Potter en de geheime kamer
3. Harry Potter en de gevangene van Askaban
4. Harry Potter en de vuurbeker
5. Harry Potter en de orde van de Feniks
6. Harry Potter en de halfbloed prins
7. Harry Potter en de relieken van de dood


 Divergent ben ik nu aan het lezen =) Ik heb nu bijna deel 1 uit en het is echt super spannend. Het gaat erover dat Beatrice woont samen met haar ouders en broer in de factie Zelfverloochening. Als je 16 bent moet je een test doen. Die test bepaalt in welke factie je hoort, maar uiteindelijk mag je wel kiezen in welke factie je wilt. Je heb ook nog 1 andere uitkomst. Afwijkend. Afwijkend is heel gevaarlijk. Beatrice is afwijkend. En zit in de factie Onverschrokkenen. Deze boeken zijn heel verslavend om te lezen! Titels:
1. Divergent
2. Insurgent
3. Allegiant


The Hunger Games! Zeker ook een aanrader. Ze gaan over Katniss en die woont samen met haar zusje en moeder in District 12 (Je hebt 12 districten) Elk jaar worden de Hongerspelen georganiseerd. Dan gaan uit elk district 2 mensen (één jongen en één meisje) naar een arena toe om te vechten. Er kan maar 1 iemand overblijven. Katniss gaat samen met Peeta de arena in. Het word heel spannend! Deel 2 is ongeveer hetzelfde en deel 3 is heel anders maar ook heel leuk!

1. Hongerspelen
2. Vlammen
3. Spotgaai






Dit is de Twilight saga. Deze boeken ben ik gaan lezen als tip van: 'Hé dat zijn leuke boeken.' Toen ik deel 1 las wou ik al snel deel 2, 3 en 4 lezen. Het gaat over een meisje Bella Swan en haar vader en moeder zijn gescheiden. Ze woont bij haar moeder maar ging bij haar vader wonen. Ze ging naar een nieuwe school en kwam daar Edward Cullen tegen. Ze wist niet dat Edward een vampier was maar toen ze daar achter kwam vond ze dat niet erg. Bella en Edward krijgen wat samen en uiteindelijk gebeurt er iets spannends. De andere delen gaat eigenlijk over wat ze samen beleven (en dat is heel spannend).

1. Twilight
2. New moon
3. Eclips
4. Morgenrood

 Ik ben niet de allergrootste fan van de serie Beautiful Creatures. Maar het zijn wel leuke boeken.
Het enige is dat het een beetje langdradig is. Na deel 1 ben ik ook gestopt met die boeken lezen. Ik heb wel deel 2 en ik ga die ook lezen maar het is niet iets waarvan ik denk: 'wauw' Het is moeilijk uit te leggen hoe het boek gaat maar er is een gozer Ethan en die zit op school en er komt een nieuw meisje op die school en die heet Lena. Lena is een Caster of zo en als je 16 bent word er bepaalt of je goed of slecht word.


Dit is de serie Het Leven van een Loser. Het gaat over een jongen (Bram Botermans) en hij heeft eigenlijk altijd wel pech. Hij heeft een logboek gekregen waar hij elke dag in schrijft (De boeken dus). Het heeft niet echt een echt verhaal maar het zijn leuke boeken om in te lezen. Dit zijn niet alle delen maar deze heb ik. De volgende foto is niet zo scherp maar de enige die ik kon vinden.






Titels:
1. Het leven van een Loser
2. Vette pech
3. Bekijk het maar
4. Een hondenleven
5. Niet te doen
6. Geen paniek
7. Zwaar de klos
8. Jou leven als loser
Ik weet niet zeker of Jou leven als een loser een boek is. Ik denk het eigenlijk niet.



Dit was het dan weer. Ik vond het echt weer leuk om te bloggen. Volg mijn twitter account ( @LoveCareProduct ) en dan kan je altijd tweeten waar je graag een post over wilt. Ik zou dat heel erg waarderen maar het hoeft natuurlijk niet. Ik weet namelijk niet 1, 2, 3 een post.

Byeee xx Mara

Ik ga meer bloggen =)

Heeeey iedereen,

Het voelt goed om weer te bloggen.
Ik heb een idee om toch meer te kunnen bloggen, want ik wist eerst niks om over te bloggen.
Mijn idee is dat ik gewoon ga bloggen over wat me interesseert  =)

Byee xx Mara